En klub med 50 år på bagen

På billedet ses 5 af klubbens formænd;

Jan Havsager, Jens Kristensen, Maja Petersen, Kim Bo Skøtt og Christen Thomsen

50 år som håndboldklub under navnet Sædding Guldager er da imponerende!  Stort tillykke til OS alle nuværende og tidligere SGI'ere.

Det har krævet en stor mængde frivillige kræfter, og det ville være fint om man her kunne nævne alle der har bidraget til at bære klubben igennem årene. Men det kan vi desværre ikke - vi nøjes med en liste af klubbens formænd.  

 

Formænd 

for SGI håndbolds bestyrelse

1971      Åge Nielsen

1972     Verner Kargo Jensen

1978     Henry Heiberg

1980     Niels Jørgen Silkjær

1981      Christen Thomsen

1991      Maja Petersen

1995     Jørn Schultz

2003     Kim Bo Skøtt

2009     Jan Havsager

2019     Gert Laustsen

2020    Jens Kristensen


Tilbageblik på SGI-Håndbold ved 40 års jubilæum  2011

Phønix Pokalen fra 1976 - 2006

Jens Kristensen fik tildelt Sølvfløjten 

                          - et helt særligt hædersbevis

Lørdag d. 4.december 2021 fik Jens Kristensen overrakt hæderen "Sølvfløjten".

Det skete i pausen i Herrernes Ligakamp i Dokken. 


Oprindelig var Jens blevet indstillet til JHF's flotte hædersbesvining "JHF Sølvnål" og vores indstilling blev i første omgang godkendt. Men blev siden trukket tilbage da det viste sig at han allerede fik denne hæder i 2001 og i 2007 blev han kåret som Årets JHF'er. Så der var ikke mere at komme efter fra Dansk Håndbolds side.


Så var det vi fandt Sølvfløjten - en mindst ligeså ærefuld hædersbevisning!


Kæmpe stort tillykke til Jens Kristensen for hæderen Ridder af Sølvfløjten!


Nedenfor er begrundelsen for hvorfor Jens blev indstillet til prisen.


På vegne af hele Sædding Guldager Idrætsforening, vil jeg gerne indstille Jens Kristensen til hæderen Fortjenstenål i sølv. Vi er ganske enkelt dybt afhængige af ham som forening – han er SGI.

Han kom ind i klubben i 1981 da hans søn startede til håndbold og blev frivillig fra starten. Blot to år senere meldte hustruen Kirsten sig som kasserer og siden den gang har de begge været frivillige ledere og medlem af bestyrelser og udvalg i klubben. De sidste 25 år har Jens taget sig af turneringsdelen – en opgave som han har løftet og som også kredskontoret har nydt gavn af. Der er mange titler vi kan hægte på Jens – næstformand, turneringsmand, træner, holdleder, afdelingsleder, spiller, dommer, stævneleder af Vesterhavs Cup gennem alle årene, postmodtager i klubben og distributør af mails og informationer, og hele klubbens ”hjælp-vi-er-på-den-mand”. Dertil kommer en ikke uvæsentlig detalje, at han i år kan fejre at han har været aktiv dommer i 53 år.

Den sidste og måske vigtigste titel er formand – det lod han sig overtale til sidste år, da klubbens daværende bestyrelse stort set gik af, og vi desperat manglede folk så vi kunne bestå som klub. Det lykkedes at få gode folk i den nye bestyrelse, men opgaven som formand var der bare ikke lige nogen der kunne overskue. Så tog Jens den – i en alder af 72 år, påtog han sig denne store opgave for at sikre klubbens fremtid og oplære den nye bestyrelse. Hatten af for den beslutning!

Spørger man blandt SGI’ere hvad Jens betyder for klubben, får man forskellige udgaver af følgende svar:


Trænere, spillere, formænd, bestyrelsesmedlemmer kommer og går. De er der i en periode, oftest optaget af egne interesser. Når så børnene er videre, så er det naturligt også selv at takke af. Den eneste kontinuitet der har været i SGI er Jens, og det er derfor heller ikke forkert at kalde ham Mr. SGI, for uden Jens, havde klubben ikke bestået - Jeg har aldrig været helt inde i maskinrummet af klubben, men jeg er ret sikker på der ikke er nogen der aner hvor meget arbejde Jens har lavet for klubben, for der var ikke andre der gjorde det.


Jens Kristensen er en af de få, og måske en sjældenhed i foreningslivet. Igennem flere årtier har Jens Kristensen kæmpet for, og været det altoverskyggende orakel indenfor turneringsplanlægning i SGI håndbold. Jens har et glødende hjerte for håndbolden i SGI, han har siden sin ungdom og sine børns første skridt været en stor del af håndbolden i SGI. Jens værner om værdierne og for at skabe rammerne for, at børn og unge stadig kan samles om håndbolden. Han har været fast inventar i hallen i årtier og følger kampene på tværs af hele klubben med en interesse som kun de få – også selv om han sidder i sit sommerhus eller på Tenerife.


Jeg har ringet og forstyrret Jens, utallige gange, på helt skæve tidspunkter. Fordi jeg lige skulle bruge hans hjælp til et eller andet. Jeg tænker derfor jeg langt fra er den eneste der har forstyrret Jens i tide og utide. Lige meget hvad, har Jens altid været imødekommende og behjælpelig, for sådan er Jens.


Jens er klubbens klippe. Han er dedikeret og investerer sindssygt meget tid og kræfter for at vi alle kan være en del af en god forening, som betyder og har betydet vanvittig meget for mange lokale gennem mange år. Han er svær at undvære. En sand frivillig sjæl.


Det kan ikke siges ret meget anderledes end at Jens bærer SGI-Håndbold på sine skuldre, og nu vil vi forsøge at tage opgaven på os, så han i fremtiden kan nøjes med at komme i hallen som æresgæst.


På vegne af hele SGI

Lilja Snorradottir